

AFLĂ AICI CUM ȘI
DE CE EȘTI MAI CÂȘTIGAT
CÂND ALEGI BIO.
Întrebarea #1:




Răspuns câștigător:
O GAMĂ DE
LACTATE PURE

Simple și naturale
Produse doar cu lapte din Ardeal, de la vaci hrănite ecologic, cu furaje din soluri neatinse de chimicale.
Provenite doar din lapte bio
De la ferme certificate și atent selecționate, care respectă cu strictețe normele categoriei.


Gustoase și bogate în nutrienți
Rezultatul unui proces pe cât de simplu și natural, pe atât de atent supravegheat zi de zi.
Traseu sigur al laptelui bio
Pe parcursul colectării nu intervine nimic ce i-ar schimba calitățile, gustul sau puritatea.





VEZI TOATE EDIȚIILE DIN „BIO ȘTII, BIO CÂȘTIGI”.
O nouă întrebare, numeroase răspunsuri corecte:
CARE SUNT LACTATELE NAPOLACT BIO?


Lapte Napolact Bio 1,5% grăsime 1,5L
Napolact BIO - Vitalitate pură din natură.

Lapte Napolact Bio 1,5% grăsime 1L
Napolact BIO - Vitalitate pură din natură

Lapte Napolact Bio 3,8% grăsime 1L
Napolact BIO - Vitalitate pură din natură.

Iaurt Napolact Bio 3,8% grăsime 140 g
Napolact BIO - Vitalitate pură din natură.

Iaurt Napolact Bio 3,8% grăsime 300 g
Napolact BIO - Vitalitate pură din natură.

Iaurt Cremos Napolact Bio 4,5% grăsime 140 g
Napolact BIO - Vitalitate pură din natură.

Iaurt Smântânos Napolact Bio 10% grăsime 140 g
Napolact BIO - Vitalitate pură din natură.

Iaurt cu piersici și caise Napolact Bio 2,7% grăsime 130 g
Napolact BIO - Vitalitate pură din natură.

Iaurt cu căpșuni Napolact Bio 2,7% grăsime130 g
Napolact BIO - Vitalitate pură din natură.

Sana Napolact Bio 3,5% grăsime 330 g
Napolact BIO - Vitalitate pură din natură.

Sana Napolact Bio 3,5% grăsime 750 g
Napolact BIO - Vitalitate pură din natură.

Smântână Napolact Bio 25% grăsime 300 g
Napolact BIO - Vitalitate pură din natură.

Unt Napolact Bio 82% grăsime 180g
Napolact BIO - Vitalitate pură din natură.

Iaurt cu fructe de pădure Napolact Bio 2,7% grăsime 130 g
Napolact BIO - Vitalitate pură din natură.

Telemea din lapte de vacă Napolact Bio 150g
Napolact BIO - Vitalitate pură din natură.

Iaurt Napolact Bio 3,8% grăsime 850 g
Napolact BIO - Vitalitate pură din natură.

Iaurt Napolact Bio 3,8% grăsime 6x140 g
Napolact BIO - Vitalitate pură din natură.

Iaurt de băut Napolact Bio 2,5% grăsime 330 g
Napolact BIO - Vitalitate pură din natură.

Chefir Napolact Bio 3,3% grăsime 330 g
Napolact BIO - Vitalitate pură din natură.

Chefir Napolact Bio 3,3% grăsime 900 g
Napolact BIO - Vitalitate pură din natură.

Iaurt de băut Napolact Bio 2,5% grăsime 750 g
Napolact BIO - Vitalitate pură din natură.

Cașcaval Napolact Bio felii 120g
Napolact BIO - Vitalitate pură din natură.

Cașcaval Napolact Bio 190g
Napolact BIO - Vitalitate pură din natură.

Lapte Napolact Bio 3,8% grăsime 1,5L
Napolact BIO - Vitalitate pură din natură.

Unt Napolact Bio 65% grăsime 180g
Napolact BIO - Vitalitate pură din natură.



Din public ne vine întrebarea-cheie a concursului:
DE CE MERITĂ BIO?
Pentru puritatea lactatelor Napolact
Pentru liniștea alegerii nutritive pentru cei mici
Pentru ce câștigi: VITALITATE PURĂ DIN NATURĂ!

ANTRENEAZĂ-TE PENTRU
„BIO ȘTII, BIO CÂȘTIGI”!
Află răspunsurile CORECTE la orice vrei să știi.
Dacă nu găsești ceva ce te interesează, lasă-ne un mesaj la secțiunea CONTACT.
Este un produs care conține lapte de cea mai bună calitate, provenit din ferme eco certificate. Nu conţine chimicale, organisme modificate genetic (OMG), hormoni, radicali liberi sau antibiotice. Produsul ecologic trebuie să conțină cel puțin 95% din ingrediente de origine din agricultura organică, restul de 5% fiind derogate, cu condiția să se demonstreze că nu pot fi obținute de la furnizori certificați ecologic.
Agricultura ecologică este un sistem de producţie în agricultură care respectă mediul înconjurător şi se bazează pe 3 principii fundamentale:
1. metodele de cultivare respectă sănătatea consumatorilor, prin faptul că le oferă hrană sigură şi controlată;
2. susţine natura prin cultivarea unor varietăţi adaptate la climatul zonei, prin rotaţia culturilor şi interzice utilizarea de substanţe chimice;
3. respectă animalele prin îngrijire atentă, păşunare şi furajare ecologică, fiind interzisă folosirea antibioticelor.
Prin definiţie, în producția, procesarea și păstrarea produselor bio nu sunt folosite substanţe chimice de sinteză (pesticide, hormoni de creștere, fertilizatori și ierbicide artificiale), nici aditivi de sinteză (coloranți, potențiatori de aromă, îndulcitori sintetici) sau organisme modificate genetic.
Bio, ecologic sau organic înseamnă acelaşi lucru. În ţara noastră se foloseşte oficial termenul protejat de „agricultură ecologică”, atribuit României de Uniunea Europeană pentru definirea acestui sistem de agricultură.
În cel mai bun mod posibil. Au libertate de mișcare, soare, apă curată, pășunează pe pajişti nepoluate, primesc furaje ecologice şi sunt tratate prin terapii alternative (inclusiv homeopatice), fără hormoni și antibiotice.
Produsele bio sunt ideale pentru copii, pentru că organismul lor nu poate procesa eventualele reziduuri chimice OMG-uri, aditivi şi conservanţi industriali utilizate în agricultura convenţională. De asemenea, produsele bio sunt indicate în mod deosebit pentru persoanele cu alergii, boli grave şi boli cronice şi pentru oricine este interesat să aibă o alimentaţie cât mai sănătoasă.
Preţul mai ridicat al lactatelor bio se justifică prin metodele ecologice de protecţie a culturilor, de îmbunătăţire a calităţii solului şi de îngrijire a animalelor, care asigură o producţie de cea mai bună calitate, dar mai scăzută cantitativ față de producția agricolă convențională. În plus, fermierii au costuri semnificative cu managementul exploatației atât pe parcursul perioadei de conversie, cât și în procesul de certificare și de funcționare efectivă.
Consumul de produse lactate este o sursă importantă de calciu pentru organismul nostru. Pentru o alimentație sănătoasă experții recomandă două pahare de lapte pe zi pentru adulți și un pahar pe zi pentru copii. În comparație cu laptele convenţional, laptele provenit de la vacile din fermele ecologice au cu circa 150% mai multe grăsimi poli-nesaturate (acizi esențiali grași de tip omega 3 pe care organismul uman nu îi poate produce singur), benefici în prevenţia afecţiunilor cardiace şi în boli cronice ca artrita. Un alt argument foarte important pentru mulţi consumatori rămâne cel legat de impactul pozitiv al practicilor agricole sustenabile asupra mediului înconjurător.
Produsele sunt controlate şi certificate ecologic de un organism de inspecţie şi certificare autorizat, pe baza unui regulament unic european. Ai garanţia că un produs e ecologic dacă pe etichetă este înscris logo-ul ecologic UE (frunza cu contur alb pe fond verde), sub care e scris codul organismului care a făcut ultima inspecție a producătorului sau procesatorului, precum şi ţara în care sunt produse materiile prime. Pe lângă logo-ul ecologic UE, mai poți găsi pe etichetă și logo-ul naţional „ae”, proprietate a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Regionale și logo-uri private (ex. ECOCERT). Prezenţa acestor însemne garantează că produsul respectă normele aplicabile producţiei ecologice.
Certificările se fac în baza unui Regulament european monitorizat de Comisia Europeană. În România, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale e autoritatea delegată să gestioneze sistemul de control în agricultura ecologică, deci modul de operare al organismelor de inspecţie şi certificare private. Se fac verificări şi controale anual, chiar şi neanunţate, iar în cazul unor nereguli se retrage dreptul de a produce bio şi implicit toate produsele acelui producător. Verificările sunt realizate de ingineri agronomi cu pregătire specifică în domeniul agriculturii ecologice, care prelevează mostre şi fac analize de laborator extrem de minuțioase pentru a detecta eventuale reziduuri de pesticide şi alte substanţe nepermise. Pe lângă controalele derulate de aceste organisme de inspecţie şi certificare private, au loc inspecţii din partea autorităţilor locale (ex. ANPC, DSV) şi europene. Organismele de verificare urmăresc ca fiecare element care ține de procesarea produsului să respecte condițiile impuse de legislație și garantează trasabilitatea produsului pe toată filiera: de la producţie, procesare, ambalare, depozitare, până la distribuţie. Se verifică sursa de proveniență a laptelui, ingredientele, spălarea, fluxul și parametrii produselor rezultate, condițiile de depozitare.