06.2020

FrieslandCampina România formează tehnicieni în sistem de școală duală

FrieslandCampina România, producătorul brandului românesc Napolact și unul dintre cei mai mari operatori din industria de lactate lansează primul program de învățământ profesional dual, care vizează formarea de tineri profesioniști cu specializări tehnice în domeniul producției de lactate. Tinerii interesați să se înscrie în program pot obține informații și pot vizita virtual fabrica din Baciu (Jud Cluj), accesând site-ul https://scoaladuala-fcr.ro/   

Dupa finalizarea programului Școala Duală FrieslandCampina, cel mai bun elev primește bursă la o facultate de profil și un loc de muncă în cadrul companiei. De asemenea, toți absolvenții școlii duale care optează pentru studii superioare de specialitate pot accesa programe de dezvoltare profesională plătite în FrieslandCampina România și un loc de muncă în companie.

Școala Duală FrieslandCampina se adresează elevilor înscriși la școli profesionale de stat, interesați de o specializare de Tehnician Mentenanță sau Operator Producție. Elevii vor beneficia atât de o bursă de stat, cât și de o bursă privată, urmând să facă stagii de practică în mediul real de muncă oferit de fabricile Napolact din Cluj și Mureș, după un algoritm specific sistemului de învățamânt dual. Ponderea orelor de pregătire practică și teoretică în fiecare an de studiu sunt: 80% ore de teorie și 20% ore de practică, în anul I; 50% ore de teorie și 50% ore de practică, în anul II; 45% ore de teorie și 55% ore de practică în al treilea an de studiu. Printre beneficiile oferite elevilor sunt transportul gratuit, în funcție de un plafon stabilit intern, și analize medicale gratuite.

Scoala Duala


“Ne propunem să formăm o nouă generație de profesioniști motivați să urmeze o carieră tehnică într-o industrie stabilă, ce are un scop nobil de a hrani sanatos familiile din Romania,” a declarat Alexandra David, Director Resurse Umane FrieslandCampina România. “Sistemul de învățâmânt dual le va permite tinerilor să se familiarizeze cu mediul de muncă și să decidă asumat în privința propriului parcurs profesional, cum ar fi cel de a crește într-o organizație internațională, cu tradiție îndelungată și cultură antreprenorială, orientată spre consumator.”

Sistemul de învățământ dual este înscris în sistemul de stat gratuit, fiind susținut de Ministerul Educației Naționale.