bg

O gamă de lactate pure

Lactatele Napolact BIO sunt simple și naturale. Ca o drumeție la munte, în care te bucuri 100% de natură, de fiecare pas pe solul gras și de fiecare gura de aer curat. Sunt ca momentele autentice care au nevoie de vreun filtru special sau ceva în plus. Atât sunt de pure. Sunt ca un weekend pe placul tău, în care te relaxezi cu ai tăi si te bucuri sincer de lucrurile simple în jur, de firescul lor.

Redescoperă simplitatea naturii cu gama noastră de lactate pure. Napolact BIo
Află mai multe în interviurile de mai jos.

bg

Întreabă specialistul

Caută în lista de întrebări tot ceea ce vrei să știi. Dacă nu găsești răspunsul pe care îl vrei, mergi la secțiunea CONTACT și lasă-ne un mesaj.

Este un produs care conține lapte de cea mai bună calitate, provenit din ferme eco certificate. Nu conţine chimicale, organisme modificate genetic (OMG), hormoni, radicali liberi sau antibiotice. Produsul ecologic trebuie să conțină cel puțin 95% din ingrediente de origine din agricultura organică, restul de 5% fiind derogate, cu condiția să se demonstreze că nu pot fi obținute de la furnizori certificati ecologic.

Agricultura ecologică este un sistem de producţie în agricultură care respectă mediul înconjurător şi se bazează pe 3 principii fundamentale:

1. metodele de cultivare respectă sănătatea consumatorilor, prin faptul că le oferă hrană sigură şi controlată

2. susţine natura prin cultivarea unor varietăţi adaptate la climatul zonei, prin rotaţia culturilor şi interzice utilizarea de substanţe chimice

3. respectă animalele prin îngrijire atentă, păşunare şi furajare ecologică, fiind interzisă folosirea antibioticelor.

Prin definiţie, în producția, procesarea și păstrarea produselor bio nu sunt folosite substanţe chimice de sinteză (pesticide, hormoni de creștere, fertilizatori și ierbicide artificiale), nici aditivi de sinteză (coloranți, potențiatori de aromă, îndulcitori sintetici) sau organisme modificate genetic

Bio, ecologic sau organic înseamnă acelaşi lucru. În ţara noastră se foloseşte oficial termenul protejat de "agricultură ecologică", atribuit României de Uniunea Europeană pentru definirea acestui sistem de agricultură.
În cel mai bun mod posibil. Au libertate de mișcare, soare, apă curată, pășunează pe pajişti nepoluate, primesc furaje ecologice şi sunt tratate prin terapii alternative (inclusiv homeopatice), fără hormoni și antibiotice.
Produsele bio sunt ideale pentru copii, pentru că organismul lor nu poate procesa eventualele reziduuri chimice OMG-uri, aditivi şi conservanţi industrialiutilizate în agricultura convenţională. De asemenea, produsele bio sunt indicate în mod deosebit pentru persoanele cu alergii, boli grave şi boli cronice şi pentru oricine este interesat să aibă o alimentaţie cât mai sănătoasă.
Preţul mai ridicat al lactatelor bio se justifică prin metodele ecologice de protecţie a culturilor, de îmbunătăţire a calităţii solului şi de îngrijire a animalelor, care asigură o producţie de cea mai bună calitate, dar mai scăzută cantitativ față de producția agricolă convențională. În plus, fermierii au costuri semnificative cu managementul exploatației atât pe parcursul perioadei de conversie, cât și în procesul de certificare și de funcționare efectivă.

Consumul de produse lactate este o sursă importantă de calciu pentru organismul nostru. Pentru o alimentație sănătoasă experții recomandă 2 pahare de lapte pe zi pentru adulți și un pahar pe zi pentru copii. În comparație cu laptele convenţional, laptele provenit de la vaciledin fermele ecologice au cu circa 150% mai multe grăsimi poli-nesaturate (acizi esențiali grași de tip omega 3 pe care organismul uman nu îi poate produce singur), benefici în prevenţia afecţiunilor cardiace şi în boli cronice ca artrita. Un alt argument foarte important pentru mulţi consumatori rămâne cel legat de impactul pozitiv al practicilor agricole sustenabile asupra mediului înconjurător.

Produsele sunt controlate şi certificate ecologic de un organism de inspecţie şi certificare autorizat, pe baza unui regulament unic european. Ai garanţia că un produs e ecologic dacă pe etichetă este înscris logo-ul ecologic UE (frunza cu contur alb pe fond verde), sub care e scris codul organismului care a făcut ultima inspecție a producătorului sau procesatorului, precum şi ţaraîn care sunt produse materiile prime. Pe lângă logo-ul ecologic UE, mai poți găsi pe etichetă și logo-ul naţional “ae”, proprietate a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Regionale și logo-uri private (ex. ECOCERT). Prezenţa acestor însemne garanteazăcă produsul respectă normele aplicabile producţiei ecologice.
Certificările se fac în baza unui Regulament european monitorizat de Comisia Europeană. În România, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale e autoritatea delegată să gestioneze sistemul de control în agricultura ecologică, deci modul de operare al organismelor de inspecţie şi certificare private. Se fac verificări şi controale anual, chiar şi neanunţate, iar în cazul unor nereguli se retrage dreptul de a produce bio şi implicit toate produsele acelui producător. Verificările sunt realizate de ingineri agronomi cu pregătire specifică în domeniul agriculturii ecologice, care prelevează mostre şi fac analize de laborator extrem de minuțioase pentru a detecta eventuale reziduuri de pesticide şi alte substanţe nepermise. Pe lângă controalele derulate de aceste organisme de inspecţie şi certificare private, au loc inspecţii din partea autorităţilor locale (ex. ANPC, DSV) şi europene. Organismele de verificare urmăresc ca fiecare element care ține de procesarea produsului să respecte condițiile impuse de legislație și garanteaza trasabilitatea produsului pe toată filiera: de la producţie, procesare, ambalare, depozitare, până la distribuţie. Se verifică sursa de proveniență a laptelui, ingredientele, spălarea, fluxul și parametrii produselor rezultate, condițiile de depozitare.